dissabte, 26 de juliol del 2014

VEDELLA A LA JARDINERA



            Vedella a la Jardinera

S’ en diu així perquè porta verdures; la recepta, com totes les que s’hi exposen, no és tancada, podent-se experimentar amb diferents ingredients afegits o de menys.

           Vedella per a guisar (1 kg de falda, jarret ó coll)
           ceba (1 de grossa)
           all (2)
           llorer (2 fulles)
           clau d’espècia (2) optatiu.
           patates 3 o 4 (400 gr)
           pèsols (100 gr)
           pastanaga (3)
           pebre negre molt.

Com gairebé sempre començarem per la ceba, tallada en julient i enrossint-la a la cassola amb una mica d’oli (uns cinc minuts), també hi afegirem els alls un parell de minuts, tallats a rodanxes i el llorer i el clau.
Començarem posant la vedella a sobre del sofregit de base i remenant-la una mica (1 parell de minuts), hi afegirem la pastanaga (pelada i tallada a rodanxes o a mitges llunes d’un gruix d’uns 3 mm) i els pèsols, reservant la patata pelada i tallada a daus, per al final.

Hi afegirem aigua fins a cobrir, una tapadora, i a foc mig tindrem la carn al foc una mitja hora; afegirem dos gots més d’aigua, deixarem uns deu minuts més i uns altres dos gots d’aigua.

La patata la podem afegir quan el conjunt porti aquests 40 minuts, havent-la passat una mica per l’oli calent (fregir-la uns 2 minuts) o també en cru. Quan hagi passat l’hora de cocció de la carn, mirarem la patata, per a comprovar que realment està ben feta, sense que se’ns desfaci.

 













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada