Vedella a la Jardinera
S’ en diu així perquè porta verdures; la recepta, com totes les que
s’hi exposen, no és tancada, podent-se experimentar amb diferents ingredients
afegits o de menys.
Vedella per a guisar (1 kg de falda, jarret ó
coll)
ceba (1 de grossa)
all (2)
llorer (2 fulles)
clau d’espècia (2) optatiu.
patates 3 o 4 (400 gr)
pèsols (100 gr)
pastanaga (3)
pebre negre molt.
Com gairebé sempre començarem per la ceba, tallada en julient i
enrossint-la a la cassola amb una mica d’oli (uns cinc minuts), també hi
afegirem els alls un parell de minuts, tallats a rodanxes i el llorer i el
clau.
Començarem posant la vedella a sobre del sofregit de base i remenant-la
una mica (1 parell de minuts), hi afegirem la pastanaga (pelada i tallada a
rodanxes o a mitges llunes d’un gruix d’uns 3 mm) i els pèsols, reservant la
patata pelada i tallada a daus, per al final.
Hi afegirem aigua fins a cobrir, una tapadora, i a foc mig tindrem la
carn al foc una mitja hora; afegirem dos gots més d’aigua, deixarem uns deu
minuts més i uns altres dos gots d’aigua.
La patata la podem afegir quan el conjunt porti aquests 40 minuts,
havent-la passat una mica per l’oli calent (fregir-la uns 2 minuts) o també en
cru. Quan hagi passat l’hora de cocció de la carn, mirarem la patata, per a
comprovar que realment està ben feta, sense que se’ns desfaci.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada