dissabte, 26 de juliol del 2014

SÍPÌA A LA PLANXA



            Sípia a la planxa

Si anéssim pel lluïment, podríem arribar a fer la sípia sencera, però com que desprès l’haurem de repartir, és millor fer-la a trossos.

Com ja hem indicat amb les carxofes, la cuina comença en el moment de fer la compra. Buscarem les sípies de platja (amb pell i sense netejar), ja que les sípies congelades, pescades en alta mar i netejades al mateix vaixell (sípia blanca) irremediablement ens quedaran una mica dures.

El peixater la netejarà i li traurà la major part de la pell (si en queda una mica, tampoc és cap drama, ja que es pot menjar igual). Per cada kg, cal comprar 1’5 kg, doncs descomptada la part del cervell (la salsa), els budells, la conxa interna i la pell se’n perdrà una tercera part del pes.

            sípia fresca a trossos ( 1 kg)
            una mica de sal
            oli
            all i julivert
            llimona

Posarem la planxa al foc deixant a la vista la part plana (el costat del peix), picarem l’all i el julivert i seguidament hi espolsarem una mica de sal per sobre la planxa i posarem la sípia; quan porti un minut (aproximadament) s’haurà començat a doblegar i encoixir, ara i afegirem la picada d’all i julivert (un parell de cullerades), deixarem que es faci un minut més i li donarem el tomb amb la espàtula, agafant-lo tot per sota.

Repetirem la operació passat un altre minut, i una tercera vegada. A mida que es va fent la sípia deixa anar un suc blanquinós que acaba socarrimant-se en forma d’una pel·lícula adherida a la planxa, amb la espàtula l’anirem removent per que quedi barrejada amb la sípia (és el més gustós).



Podem arribar a posar una tapadora a sobre al final per a que no es refredi quan apaguem el foc, fins que ho portem a taula.


                   Bon profit!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada