dissabte, 26 de juliol del 2014

CUINA TRADICIONAL A L'ABAST DE TOTS.TÈCNIQUES DE COCCIÓ.




 CUINA TRADICIONAL A L'ABAST DE TOTS. TÈCNIQUES DE COCCIÓ


Davant la necessitat diària d’alimentar-nos neix el fet d’ elaborar els aliments per a fer-los aptes per al seu  consum, al fet principal de menjar en grup, s’afegeixen una sèrie de ritus i tradicions, i principalment, una manera d’elaborar els plats, que esdevé part intrínseca de la cultura, amb una forma de relacionar-nos, de menjar, de beure,...

Sense voler entrar en cap mes aspecte, volem tractar el fet culinari des de la elaboració dels plats mitjançant l’aplicació de les tècniques bàsiques de preparació, lluny de buscar el lluïment amb la re-elaboració de les receptes ni presumir d’un gran inventari; pretenem fer una reflexió sobre el fet tranversal de preparar l’aliment, intentant explicar el que altres donen per suposat.

Normalment, les publicacions de cuina, escrites per cuiners, obvien aquestes tècniques, ja què o les donen per conegudes, o no volen desvetllar el veritable cor de les receptes.

Parlarem de les tècniques més bàsiques, i també de les elaborades, sobretot des del punt de vista de la cuina catalana, però també farem incursions en cultures fins fa poc alienes, o d’altres temps.

            Aquesta publicació quedarà dividida en dos parts:

                 ·         Tècniques de cocció.
                 ·         Cuina sense foc.

            Ens espera una llarga travessa plegats, espero que sigui profitosa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada