CUINA TRADICIONAL A L'ABAST DE TOTS. TÈCNIQUES DE COCCIÓ
Davant
la necessitat diària d’alimentar-nos neix el fet d’ elaborar els aliments per a
fer-los aptes per al seu consum, al fet
principal de menjar en grup, s’afegeixen una sèrie de ritus i tradicions, i
principalment, una manera d’elaborar els plats, que esdevé part intrínseca de
la cultura, amb una forma de relacionar-nos, de menjar, de beure,...
Sense
voler entrar en cap mes aspecte, volem tractar el fet culinari des de la
elaboració dels plats mitjançant l’aplicació de les tècniques bàsiques de
preparació, lluny de buscar el lluïment amb la re-elaboració de les receptes ni
presumir d’un gran inventari; pretenem fer una reflexió sobre el fet tranversal
de preparar l’aliment, intentant explicar el que altres donen per suposat.
Normalment,
les publicacions de cuina, escrites per cuiners, obvien aquestes tècniques, ja què o
les donen per conegudes, o no volen desvetllar el veritable cor de les
receptes.
Parlarem
de les tècniques més bàsiques, i també de les elaborades, sobretot des del punt
de vista de la cuina catalana, però també farem incursions en cultures fins fa
poc alienes, o d’altres temps.
Aquesta publicació quedarà dividida en dos
parts:
·
Tècniques de cocció.
·
Cuina sense foc.
Ens espera una llarga travessa
plegats, espero que sigui profitosa!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada