SOUFFLÉS
Amb aquesta tècnica vaig descobrir que el microones també serveix per a
cuinar (poc, però també). No tenim por de que es cremi el que posem al
microones perquè porta molt de líquid, i en uns 8-10 minuts podem tenir el plat
cuinat –que no preparat, ja que la preparació normalment és més llarga.
Soufflé de Formatge
Aquest és un clàssic, juntament amb la
soufflé de tomàquet i la soufflé de ceba.
Ingredients per a quatre persones:
Mantega ( 2 cullerada)
Farina (2 cullerades)
llet (1 got)
ous (2)
ceba tendra (1 petita)
pebre blanc molt.
nou moscada ( 1 pessic)
150 gr de formatge emmental ratllat.
oli per a enllardar un bol gran (1
cullerada)
Primer fonem la mantega en un cassó, hi aboquem la farina poc a poc i
anem remenant aquesta “roux” a foc lent fins a que quedi daurada. A continuació
hi abocarem la llet, per apujar el foc a la meitat i deixar que bulli fins a
espessir.(Hem fet una beixamel), adobarem amb una mica de sal, pebre blanc molt
i nou moscada ratllada.
A part, separarem els rovells de la clara dels dos ous, muntant les clares (amb la batedora o amb les
barilles en un bol ample, amb un pessic de sal), rentarem la ceba tendra, la
pelarem i la tallarem a troços petits.
Barrejarem els rovells de l’ou, prèviament batuts, amb el formatge
ratllat, amb la ceba tendra i la beixamel. Finalment, quan tinguem una barreja
homogènia, hi afegirem les clares muntades a punt de neu, amb l’ajuda d’una
forquilla o una cullera. Ho posarem tot plegat al bol enllardat.
D’aquí, la barreja anirà al forn (a 180 ºC), o al microones (temps de
cocció bastant més curt), Ho posarem al 75 % de potència uns set minuts, per a
que la pasta s’unfli (per tant, el bol no l’omplirem més de la meitat) i
després set minuts més al 50 % per a que s’acabi de coure per dins.
Ho podem decorar, encara calent, amb una mica de julivert picat i
formatge ratllat. Es serveix calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada