divendres, 25 de juliol del 2014

9. SOUFFLÉS



           SOUFFLÉS

Amb aquesta tècnica vaig descobrir que el microones també serveix per a cuinar (poc, però també). No tenim por de que es cremi el que posem al microones perquè porta molt de líquid, i en uns 8-10 minuts podem tenir el plat cuinat –que no preparat, ja que la preparació normalment és més llarga.

            Soufflé de Formatge

            Aquest és un clàssic, juntament amb la soufflé de tomàquet i la soufflé de ceba.

            Ingredients per a quatre persones:

            Mantega ( 2 cullerada)
            Farina (2 cullerades)
            llet (1 got)
            ous (2)
            ceba tendra (1 petita)
            pebre blanc molt.
            nou moscada ( 1 pessic)
            150 gr de formatge emmental ratllat.
            oli per a enllardar un bol gran (1 cullerada)

Primer fonem la mantega en un cassó, hi aboquem la farina poc a poc i anem remenant aquesta “roux” a foc lent fins a que quedi daurada. A continuació hi abocarem la llet, per apujar el foc a la meitat i deixar que bulli fins a espessir.(Hem fet una beixamel), adobarem amb una mica de sal, pebre blanc molt i nou moscada ratllada.

A part, separarem els rovells de la clara dels dos ous,  muntant les clares (amb la batedora o amb les barilles en un bol ample, amb un pessic de sal), rentarem la ceba tendra, la pelarem i la tallarem a troços petits.

Barrejarem els rovells de l’ou, prèviament batuts, amb el formatge ratllat, amb la ceba tendra i la beixamel. Finalment, quan tinguem una barreja homogènia, hi afegirem les clares muntades a punt de neu, amb l’ajuda d’una forquilla o una cullera. Ho posarem tot plegat al bol enllardat.

D’aquí, la barreja anirà al forn (a 180 ºC), o al microones (temps de cocció bastant més curt), Ho posarem al 75 % de potència uns set minuts, per a que la pasta s’unfli (per tant, el bol no l’omplirem més de la meitat) i després set minuts més al 50 % per a que s’acabi de coure per dins.

Ho podem decorar, encara calent, amb una mica de julivert picat i formatge ratllat. Es serveix calent.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada