Cuixa de corder al forn
El corder (ternasco), és molt fàcil de fer al forn, sempre i quan es
repecti una màxima: que no li falti mai suc! d’altra manera, tenim moltes
probabilitats de socarrinar allò que l’acompanya (ceba, pebrot, patata), i de
deixar la carn fumada ( a més de crua de dins).
El millor, és fer una cocció partida; primer la carn fins que s’estovi
i encavat el conjunt amb les verdures. Necessitarem que el forn estigui net,
doncs, si es fa fum, la carn quedarà fumada.
Per a quatre persones:
Una cuixa de corder (anyell) d’uns dos
quilos.
oli d’oliva.
ceba(2)
pastanaga tallada a tires (2)
pebrot vermell (1)
pebrot verd (2)
conyac (1/2 got) o vi amontillat (1
got)
aigua (1 got)
patata a rodanxes (3)
sal i pebre molt.
Comprarem la cuixa de corder demanant que ens facin quatre talls,
quedaran cinc porcions, però la del garró (ós de la pota) gairebé no tindrà
carn per a cap comensal.
Agafem la cuixa de corder i ben assentada al taulell li afegim quatre
pessics de sal i una cullerada de postres de pebre negre, ben escampat, per
banda i banda, i donant cops amb el palmell de la mà (com de massatge) per a
que quedi incorporat a la pell de la cuixa. També li posarem un raig d’oli
escampat.
També podem partir de la cuixa un cop desossada, si tenim un carnisser prou
espavilat.
La posarem a la safata del forn a 180 ºC amb una mica d’oli (primer
escalfarem el forn) i li donarem una primera cocció ràpida que ens segelli la
pell, rostint-la, uns 20 minuts.
Retirarem la safata del forn , , amb uns guants o draps, doncs la
safata estarà calenta,
sense llançar el suc que hagi deixat anar la cuixa; hi afegirem les
verdures, i el raiget de conyac o el got del vi, i tornarem a posar la safata
al forn 20 minuts més a 150 ºC, sucarem la cuixa dos o tres vegades, mentre
estigui al forn.
Ara la podem emplatar o servir-la amb
la safata del forn. També podem reservar a la nevera i
donar-li una segona cocció amb el suc i unes gotes de vinagre! està increïble!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada