divendres, 25 de juliol del 2014

CUIXA DE CORDER AL FORN



            Cuixa de corder al forn

El corder (ternasco), és molt fàcil de fer al forn, sempre i quan es repecti una màxima: que no li falti mai suc! d’altra manera, tenim moltes probabilitats de socarrinar allò que l’acompanya (ceba, pebrot, patata), i de deixar la carn fumada ( a més de crua de dins).

El millor, és fer una cocció partida; primer la carn fins que s’estovi i encavat el conjunt amb les verdures. Necessitarem que el forn estigui net, doncs, si es fa fum, la carn quedarà fumada.

               Per a quatre persones:

           Una cuixa de corder (anyell) d’uns dos quilos.
           oli d’oliva.
           ceba(2)
           pastanaga tallada a tires (2)
           pebrot vermell (1)
           pebrot verd (2)
           conyac (1/2 got) o vi amontillat (1 got)
           aigua (1 got)
           patata a rodanxes (3)
           sal i pebre molt.

Comprarem la cuixa de corder demanant que ens facin quatre talls, quedaran cinc porcions, però la del garró (ós de la pota) gairebé no tindrà carn per a cap comensal.

Agafem la cuixa de corder i ben assentada al taulell li afegim quatre pessics de sal i una cullerada de postres de pebre negre, ben escampat, per banda i banda, i donant cops amb el palmell de la mà (com de massatge) per a que quedi incorporat a la pell de la cuixa. També li posarem un raig d’oli escampat.

També podem partir de la cuixa un cop desossada, si tenim un carnisser prou espavilat.

La posarem a la safata del forn a 180 ºC amb una mica d’oli (primer escalfarem el forn) i li donarem una primera cocció ràpida que ens segelli la pell, rostint-la,  uns 20 minuts.

Retirarem la safata del forn , , amb uns guants o draps, doncs la safata estarà calenta,
sense llançar el suc que hagi deixat anar la cuixa; hi afegirem les verdures, i el raiget de conyac o el got del vi, i tornarem a posar la safata al forn 20 minuts més a 150 ºC, sucarem la cuixa dos o tres vegades, mentre estigui al forn.

             Ara la podem emplatar o servir-la amb la safata del forn. També podem reservar a la nevera i 
             donar-li una segona cocció amb el suc i unes gotes de vinagre! està increïble!
             




          










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada