Cloïsses amb salsa verda
La recepta és molt senzilla, per
com a totes les receptes de cuina, hi apareixen variants, ja amb els
ingredients. Hi ha qui li posa ceba, n’hi ha que no, qui li posa un raig de vi
blanc, qui diu que el vi millor que sigui amontillat o de xerez.
cloïsses grans gallegues (1/2 kg)
oli (30 cl. 2 cullerades de sopa.)
ceba (1/2 o una de petita)
alls (4)
julivert picat (1 cullerada de
postres)
vi blanc sec (1 cul de got)
aigua (1/2 got)
farina (1 cullerada de postres o mitja
de sopa)
Posarem la paella al foc per a que s’escalfi (foc lent per a que no es
cremi), hi afegim una mica d’oli a la
paella, sofregirem la ceba uns cinc minuts i afegim l’all i el julivert
picants, i tot seguit les cloïsses.
Primer les haurem tingut en aigua amb dos
pessics de sal (de fet no cal, ja que ja estan depurades) una mitja hora, és
important que descartem si alguna queda oberta abans de posar-la a la paella,
doncs vol dir que és morta, i ens pot "atufar" el plat.
Pugem el foc i posem una tapadora ajustada (millor de vidre Pirex), amb
la qual cosa, les cloïsses s’obriran
totes (en uns 5 minuts), deixant anar el més preuat del gust –el suc-.
Afegirem el raiget de vi, i en un got esmitjanat d’aigua i dissoldrem
la cullerada de farina, que posarem a sobre les cloïsses fins que emulsioni amb
l’oli (uns dos minuts).
Ja ho tenim! Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada