dissabte, 26 de juliol del 2014

ARRÒS BLANC



             Arròs blanc

Es un dels guarniments que podem posar, de fet els xinesos li posen arreu (en lloc del pa), després si en sobra en fan arròs fregit en una de les múltiples opcions de la cuina xinesa.

            Un cassó d’ aproximadament 1 lt de cabuda.
            Un colador gran de reixeta.
            4 palmells de la mà plens d’arròs.(grans, d'home)
            aigua
            sal

Quan l’aigua posada al foc en el cassó (1/2 de la capacitat), just arrenqui el bull, hi afegim l’arròs, que prèviament haurem passat per sota l’aixeta amb un colador (Hi ha qui diuen que no cal rentar l’arròs, hi posen com argument la humitat dels preparats. Cuentos! que parlin amb algun envasador d’arròs i l’acabaran netejant sempre.)

Tirarem l’arròs dins l’aigua bullint, la qual cosa pararà la ebullició, quan comenci una altra vegada a bullir, el remenarem amb una cullera de fusta (per no cremar-nos), tres o quatre cops separats uns trenta segons.

 Si ens falta aigua, és que el cuiner té la mà una mica més gran del normal, no passa rés, hi podem afegir un got d’aigua a mitja cocció, de fet és la tècnica de coure l’arròs que utilitzen els italians amb els rissotos. 

Més tard, la quantitat d’escuma taparà l’arròs, l’escumarem amb la escumadora i baixarem el foc.

Quant l’arròs porti un quart d’hora, ja estarà fet; podem parar la cocció afegint aigua freda, o escorrent-lo al colador. Ja es pot servir!, o esperarem als comensals.


Els xinesos el guarden a l’aigua de bullir, un cop parada la cocció una mica curta, i el tapen dos o tres hores abans de servir-lo a taula, és per això que s’empeguen els grans i es pot menjar amb palets (chopsticks).

            Si volguéssim un arròs al curry, d’acompanyament, només l’hem de saltar a la paella amb dos o tres cullerades de postres de curry i dos cullerades d’oli d’oliva, sense parar de remenar fins que tinguem una barreja homogènia.

Hem de començar a conèixer les espècies, i el curry, com a barreja d’espècies, canvia d’un lloc a l’altre, l’standard és el de madràs i és una bastant picant, en canvi, al nord d’africa el curry porta molt de comí, al gust gairebé andalús; i gairebé no pica, hi n’hi ha que el troben molt estrany.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada