Magret d’ànec amb salsa de prunes
Per a quatre persones.
2 Magrets d’ànec
mantega (1 nou)
Prunes seques sense ós (150 gr.)
sucre (3 o 4 cullerades)
vi negre
vinagre
Per a rostir l’ànec farem servir una cocotte, o una paella amb el cul
molt doble; també ens pot servir una cassola d’acer inoxidable amb tapadora de
vidre Pirex (amb vàlvula per al vapor).
Primer marcarem els pits d’ànec a foc intens i amb una gota d’oli o
llard, (1/2 minut per cada costat), seguidament les deixarem pel costat del
greix per a que es vagi desfent (baixant una mica el foc) qüestió d’uns tres
minuts, deixarem els pits d’ànec dins la cassola amb el costat del greix cap a
avall, encara uns minuts més, però amb el foc apagat i la tapadora posada, de manera que vagin "suant" el greix.
Per a fer la salsa escalfarem en un cassó la mida d’una nou de mantega
i 150 gr de prunes sense ós, hi afegirem 3 o 4 cullerades de sucre, ¼ de got de
vi negre, un cul de got de vinagre o el suc d’una llimona, i tot plegat ho
deixarem al foc uns vuit minuts, deixant-lo entebiar i passant-lo per la
batedora.
Hi afegirem el greix que haurà deixat anar l’ànec (un parell de cullerades),
remenant amb una cullera.
Tallarem l’ànec a filets prims (d’uns 4 mm de gruix) i el posarem a una
safata per anar al forn, amb part de la salsa per sobre; el possarem amb el
forn calent (180ºC) només un minut, i el servirem a taula, amb la salsa al
costat.
Tota la preparació del plat es pot anar en orris si fem servir el microones,
ja que la carn llavors quedarà com bullida.
També podem acompanyar el plat amb una
mica de puré de patates ( o de castanyes).
A la salsa també li va molt bé
posar-li, també, raïm, a més de les prunes seques;
si en tenim, (abans de passar-la per la batedora).
si en tenim, (abans de passar-la per la batedora).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada