dissabte, 26 de juliol del 2014

MAGRET D'ANEC AMB SALSA DE PRUNES



            Magret d’ànec amb salsa de prunes


            Per a quatre persones.

            2 Magrets d’ànec
            mantega (1 nou)
            Prunes seques sense ós (150 gr.)
            sucre (3 o 4 cullerades)
            vi negre
            vinagre

Per a rostir l’ànec farem servir una cocotte, o una paella amb el cul molt doble; també ens pot servir una cassola d’acer inoxidable amb tapadora de vidre Pirex (amb vàlvula per al vapor).

Primer marcarem els pits d’ànec a foc intens i amb una gota d’oli o llard, (1/2 minut per cada costat), seguidament les deixarem pel costat del greix per a que es vagi desfent (baixant una mica el foc) qüestió d’uns tres minuts, deixarem els pits d’ànec dins la cassola amb el costat del greix cap a avall, encara uns minuts més, però amb el foc apagat i la tapadora posada, de manera que vagin "suant" el greix.

Per a fer la salsa escalfarem en un cassó la mida d’una nou de mantega i 150 gr de prunes sense ós, hi afegirem 3 o 4 cullerades de sucre, ¼ de got de vi negre, un cul de got de vinagre o el suc d’una llimona, i tot plegat ho deixarem al foc uns vuit minuts, deixant-lo entebiar i passant-lo per la batedora.

Hi afegirem el greix que haurà deixat anar l’ànec (un parell de cullerades), remenant amb una cullera.

Tallarem l’ànec a filets prims (d’uns 4 mm de gruix) i el posarem a una safata per anar al forn, amb part de la salsa per sobre; el possarem amb el forn calent (180ºC) només un minut, i el servirem a taula, amb la salsa al costat.

Tota la preparació del plat es pot anar en orris si fem servir el microones, ja que la carn llavors quedarà com bullida.

           També podem acompanyar el plat amb una mica de puré de patates ( o de castanyes).
           A la salsa també li va molt bé posar-li, també, raïm, a més de les  prunes seques;
           si en tenim, (abans de passar-la per la batedora).
           




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada