dissabte, 26 de juliol del 2014

TRUITA FARCIDA DE TONYINA



Truita farcida amb tonyina




Necessitarem, com a la majoria de truites farcides, dos ous, de no ser que incorporem el farciment amb l’ou, podent , llavors, fer la truita amb un sol ou.

            Si volem utilitzar la tonyina en conserva, podrem tenir la truita en un moment.

Ja que aquí parlem de cuinar, farem una mica de conserva amb la tonyina, que ens pot haver quedat de comprar per  a fer altres preparacions, com una tonyina amb samfaina.

            Tonyina (400 gr.)
            Aigua
            Vinagre ( un rajolí)
            Pebre negre en grà (un pessic)
            Llorer (1 fulla)
            sal (1 pessic)
            Oli d’oliva.

Hi posarem la tonyina amb l’aigua calenta ja al foc, amb un rajolí de vinagre de vi, una mica de pebre en grà, la sal i la fulla de llorer. Passats 10 minuts, ja tenim preparada la tonyina, que per a fer-la en conserva, posarem en un pot de vidre net i sec, amb oli fins a cobri-la. Ara ja la tenim preparada per gastar-la quan vulguem.

Per a fer la truita:
Ous (2)
Tonyina (60 gr)
Oli d’oliva (una cullerada)
sal (un pessic)





Preparem primer tots els ingredients; la tonyina l’esmicolarem com si fos molla de pa amb l’ajuda d’una forquilla.

Començarem  batent els ous en un plat fondo, amb una forquilla, afegint la sal.

Posarem una paella petita al foc lent, amb una cullerada d’oli, que quan comenci a escalfar-se la paella estendrem per tot el cul de la paella amb uns moviments de la mà en rodó.

Ara, afegirem els ous batuts, que deixarem també omplir tot el cul de la paella, quan comenci a cuallar, anirem aixecant de les vores per a deixar escolar a sota la part d’ou que ens quedi crua a sobre. 


Afegim el farciment de tonyina, i comencem a plegar les vores, sobre el farciment, de forma que ens quedi tancat com en un sobre. Donarem el tomb a la truita. 






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada