Truita farcida amb tonyina
Necessitarem, com a la majoria de truites farcides, dos ous, de no ser
que incorporem el farciment amb l’ou, podent , llavors, fer la truita amb un
sol ou.
Si volem utilitzar la tonyina en
conserva, podrem tenir la truita en un moment.
Ja que aquí parlem de cuinar, farem una mica de conserva amb la
tonyina, que ens pot haver quedat de comprar per a fer altres preparacions, com una tonyina
amb samfaina.
Tonyina (400 gr.)
Aigua
Vinagre ( un rajolí)
Pebre negre en grà (un pessic)
Llorer (1 fulla)
sal (1 pessic)
Oli d’oliva.
Hi posarem la tonyina amb l’aigua calenta ja al foc, amb un rajolí de
vinagre de vi, una mica de pebre en grà, la sal i la fulla de llorer. Passats
10 minuts, ja tenim preparada la tonyina, que per a fer-la en conserva, posarem
en un pot de vidre net i sec, amb oli fins a cobri-la. Ara ja la tenim
preparada per gastar-la quan vulguem.
Per a fer la truita:
Ous (2)
Tonyina (60 gr)
Oli d’oliva (una cullerada)
sal (un pessic)
Preparem primer tots els ingredients; la tonyina l’esmicolarem com si
fos molla de pa amb l’ajuda d’una forquilla.
Començarem batent els ous en un
plat fondo, amb una forquilla, afegint la sal.
Posarem una paella petita al foc lent, amb una cullerada d’oli, que
quan comenci a escalfar-se la paella estendrem per tot el cul de la paella amb
uns moviments de la mà en rodó.
Ara, afegirem els ous batuts, que deixarem també omplir tot el cul de
la paella, quan comenci a cuallar, anirem aixecant de les vores per a deixar
escolar a sota la part d’ou que ens quedi crua a sobre.
Afegim el farciment de
tonyina, i comencem a plegar les vores, sobre el farciment, de forma que ens
quedi tancat com en un sobre. Donarem el tomb a la truita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada