divendres, 25 de juliol del 2014

CARXOFES AL CALIU



Carxofes al caliu

Si bé la cocció amb microones pot subsumir la cocció de les patates al caliu, només un forn  mig ràpid pot aconseguir igualar les carxofes al caliu.

Carxofes (8)
All picat  (4)
Julivert picat (1 cullerada de postres)
Vinagre ( un rajolí a cada una)
Sal (2 pessics)
Oli (una mica)
Sal i pebre molt.

Tallarem les carxofes de les puntes dures i del tronxo, per a que pugui assentar. Ho farem aproximadament un terç de l'alçada, a les puntes, i uns milimetres a l'extrem del tronxo.
Si ho féssim al forn, les tallarem una mica més de la part del tronxo, per a que quedin planes sobre la safata del forn. Al forn també les amaniriem abans de coure.

Si les fem a la brasa, mirarem que encara estigui una mica viva, si cal l’atiarem, les fulles exteriors de la carxofa ens quedaran cremades i absolutament negres. La cocció serà aproximadament un quart d’hora, un cop cuites, les embolicarem en paper o en un drap net i sec.

Quan les treguem (pot passar des de 10 minuts a un parell d’hores, depenent de si la brasa era viva o només hi quedava el caliu, basicament cendra calenta, i del punt de cocció que ens agradi,sempre que puguem clvarb la punta d'un ganivet, sense gaire esforç) mirarem de deixar-les refredar  si encara cremen (n’hi ha que ja les serveixen així, amb una mica de sal  i pebre molt), nosaltres les traurem les fulles exteriors cremades, les partirem per la meitat amb un ganivet esmolat, i li posarem una mica d’all picat, julivert, oli, sal i pebre negre molt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada