dissabte, 26 de juliol del 2014

LLENTIES AMB XORIÇO



Llenties amb xoriço

            llenties en cru (1/4 kg)
            Ceba (1 grossa)
            pebrot verd (optatiu)
            tomàquet madur (1/2 de gros)
            xoriço vermell dolç tipus “vela”(1/2 xoriço)
            botifarró  (1) optatiu.
            llorer (1 fulla)
            alls (4 o 5 sencers i pelats)
            pebre negre en gra.
            brou de carn o de pollastre (1`5 lt)
            sal ( 1 pessic)

També en aquesta recepta comencem enrossint la ceba i el pebrot verd, als quals hi afegirem el xoriço tallant a rodanxes i el botifarró que només tindran un parell de tombs.

Hi posarem el llorer i el alls, el pebre negre i les llenties (una palma plena per cap) i ja podem abocar-hi el brou, al cap de mitja hora bullint a foc mitjà corregirem de sal, i ja podem servir a taula.

           

            Es costum que si en sobren d’un dia per l’altre s’hi afegeix arròs, fent llenties amb arròs.
            
            La cocció serà afegint aigua suficient per a l’arròs d’un quart d’hora més.

Hi ha qui li posa patates, pebrot verd, pebrot vermell, tomàquet o fins i tot naps, o coliflor, tot en cru, al sofregit.
 
 
Afegeix la llegenda
                          Bon Profit!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada