Llenties amb xoriço
llenties en cru (1/4 kg)
Ceba (1 grossa)
pebrot verd (optatiu)
tomàquet madur (1/2 de gros)
xoriço vermell dolç tipus “vela”(1/2
xoriço)
botifarró (1) optatiu.
llorer (1 fulla)
alls (4 o 5 sencers i pelats)
pebre negre en gra.
brou de carn o de pollastre (1`5 lt)
sal ( 1 pessic)
També en aquesta recepta comencem enrossint la ceba i el pebrot verd,
als quals hi afegirem el xoriço tallant a rodanxes i el botifarró que només
tindran un parell de tombs.
Hi posarem el llorer i el alls, el pebre negre i les llenties (una
palma plena per cap) i ja podem abocar-hi el brou, al cap de mitja hora bullint
a foc mitjà corregirem de sal, i ja podem servir a taula.
Es costum que si en sobren d’un dia
per l’altre s’hi afegeix arròs, fent llenties amb arròs.
La cocció serà afegint aigua suficient
per a l’arròs d’un quart d’hora més.
Hi ha qui li posa patates, pebrot verd, pebrot vermell, tomàquet o fins
i tot naps, o coliflor, tot en cru, al sofregit.
Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada