Truita de patates (amb ceba)
200 gr de patates
1 ceba tallada en julient
3 o 4 ous
oli
sal
Pelarem les patates, les tallarem a
quarts i després en làmines (sobre la fusta de tallar).
Pelarem la ceba i la tallarem primer
per la meitat i després en làmines primes
Posarem la paella al foc, deixant-la escalfar a foc lent i
posteriorment li afegirem un cul d’oli.
Enrossirem la ceba i afegirem la
patata. Després de remenar-la un parell de vegades i quant la major part de la
patata ja ha tingut contacte amb l’oli, hi posarem una tapadora (millor les de
Pirex amb el forat per al vapor, que quedi ajustada a la paella).
Ho deixarem coure uns 10 minuts,
remenant de tant en quant.
A part, batrem els ous en un plat
fondo, amb una forquilla o amb unes varilles de batre.
Quant tinguem la patata sofregida, hi afegirem els ous a sobre,
remenant amb una cullera de fusta, als efectes de que l’ou “cali entre la
patata”.
Passats cinc minuts, li donarem el tomb amb un tomba-truites o plat
ample i la deixarem coure tres minuts més per l’altra cara.
Ja tenim la truita
preparada per a servir; la posarem de la cara que en hagi quedat mes bonica a
la vista. Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada