Pèsols amb carxofes
Aquest és un guisat o estofat atípic, doncs es pot fer amb una mica de
cansalada a tires, o sense la intervenció de cap carn ni peix. Els vegetarians
i poden afegir una mica de llet d’ametlles, enlloc de la cansalada, i el
trobaran igual de bo.
pèsols (1/2 kg)
carxofes tendres (4 o 5)
cansalada viada a tires (100 gr.)
2 alls
1 ceba
llorer (1 fulla)
aigua o brou de pollastre.
pebre negre molt (si pot ser acabat de
moldre)
Primer de tot sofregirem la cansalada viada i l’all tallat a rodanxes
amb una mica d’oli (el cul de la cassola), a continuació hi posarem la ceba
tallada julient ( a mitges llunes primes).
Quant portem el primer sofregit uns tres minuts a la cassola, hi
afegirem les carxofes; i el llorer, deixant el conjunt uns tres minuts més,
remenant un parell de vegades.
Amb el sofregit complet, hi afegirem els pèsols (tendres o
descongelats), i a continuació hi posarem l’aigua i/o el brou de pollastre
(llet d’ametlles en el seu defecte).
El conjunt, el deixarem coure uns vint minuts a foc mitjà, amb ajuda
d’una tapadora; a punt d’acabar hi afegirem el pebre negre molt. I ja ho tenim!
També s’hi poden posar faves tendres petites, que en sí mateixes,
necessiten poca cocció, però que li donaran molt bon gust al plat amb la cocció
conjunta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada