dissabte, 26 de juliol del 2014

PÈSOLS AMB CARXOFES



            Pèsols amb carxofes

Aquest és un guisat o estofat atípic, doncs es pot fer amb una mica de cansalada a tires, o sense la intervenció de cap carn ni peix. Els vegetarians i poden afegir una mica de llet d’ametlles, enlloc de la cansalada, i el trobaran igual de bo.

            pèsols (1/2 kg)
            carxofes tendres (4 o 5)
            cansalada viada a tires (100 gr.)
            2 alls
            1 ceba
            llorer (1 fulla)
            aigua o brou de pollastre.
            pebre negre molt (si pot ser acabat de moldre)

Primer de tot sofregirem la cansalada viada i l’all tallat a rodanxes amb una mica d’oli (el cul de la cassola), a continuació hi posarem la ceba tallada julient ( a mitges llunes primes).

Quant portem el primer sofregit uns tres minuts a la cassola, hi afegirem les carxofes; i el llorer, deixant el conjunt uns tres minuts més, remenant un parell de vegades.

Amb el sofregit complet, hi afegirem els pèsols (tendres o descongelats), i a continuació hi posarem l’aigua i/o el brou de pollastre (llet d’ametlles en el seu defecte).

El conjunt, el deixarem coure uns vint minuts a foc mitjà, amb ajuda d’una tapadora; a punt d’acabar hi afegirem el pebre negre molt. I ja ho tenim!

També s’hi poden posar faves tendres petites, que en sí mateixes, necessiten poca cocció, però que li donaran molt bon gust al plat amb la cocció conjunta.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada