dissabte, 26 de juliol del 2014

CALAMARS A LA ROMANA



            Calamars a la romana


Lluny de fer servir la mateixa forma de fregir que amb els altres peixos “a la romana”, els calamars s’arrebossen amb una pasta de fregir feta a propòsit. Hi ha diverses receptes, amb ou o sense. Veiem-ne les variants:
           
            Calamars de platja de mida gran (de més de 30 cm), nets i tallats a rodanxes.(2 ut)
            farina
            oli de soja o gira-sol
            llimona.

            Pasta de l’arrebossat:

            Farina de blat (200 gr.).
            1 ou.
            1 cullerada de Café de bicarbonat o llevat químic (Royal)
             un raig de sifó (1 dl) o de cervesa

Aquesta pasta es pot fer només amb farina de blat, ou i un raig de sifó o cervesa
o bé amb  dos farines barrejades (blat i blat de moro) a parts iguals, amb dos culleradetes de Café de bicarbonat potàssic, sense l’ou i amb un raig de cervesa (una mica més).

Aquesta barreja de farines amb bicarbonat, ja la venen feta i té el nom comercial de ”rebocina”. A mi, m’agrada més amb ou, ja que la rebocina cansa; té molta facilitat per a xuclar l’oli si es deixa que es refredi dins la paella.


Primer es remena la pasta de l’arrebossat, que ha de quedar d’una textura lligada a punta de forquilla (aixecant la forquilla plena de pasta ha de deixar anar un fil continu, prim).


Després passarem les anelles de calamar per farina, i posteriorment per la pasta de fregir, si no ho fem així l’arrebossat es despenja de les anelles de calamar.
L’oli ha d’esser abundant i pot ser de soja o de gira-sol, més livià per a l’estomac, ja que la  cocció en oli es pot allargar prou estona. 


No posarem els calamars amuntegats, per tant ens hi cabran de cinc a sis a cada tongada, i si els volem daurats i cruixents, cada cop estaran uns tres/quatre minuts, per cada cara.

Els calamars un cop fregits, els posarem a escórrer amb paper absorbent de cuina, i posteriorment a la safata per a servir a taula. Servirem amb llimona per a esprémer al gust de cada comensal.

                    Bon profit!











                       



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada