divendres, 25 de juliol del 2014

SARDINES A LA BRASA



Sardines a la brasa

Sardines, una desena per cap.
All picat.
Julivert picat.
Sal.
unes gotes d'oli d'oliva (optatiu)

Si menjar calçots ha esdevingut una “calçotada”, menjar sardines a esdevingut una “sardinada”.

Les sardinades, normalment es celebren a la platja, en els mesos d’estiu. Això té una raó perentòria, a casa no es poden fer sardines si no és a la barbacoa i a l’aire lliure, a risc de fumar tota la casa, amb olor de sardina. Només a alguns bars o restaurants, amb una bona campana extractora, i a la planxa, es poden menjar sardines d’una qualitat semblant.

Les sardines per a fer a la brasa , no seran petites, doncs el greix acumulat per la sardina, servirà per a la mateixa cocció, caient algunes gotes a la brasa i fent-la encendre o fumar de tant en quant.

La cocció, és fins que es socarrima de fora la sardina, i depèn sobretot de la mida, però també de la força de la brasa, cosa per la qual, no podem donar temps de cocció.

Un cop cuites, es serveixen de seguida amb una picada d’all i julivert i una mica d’oli.


           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada