divendres, 25 de juliol del 2014

SOUFFLÉ DE FORMATGE FRESC



            Soufflé de formatge fresc (quark) amb panses al rom


Aquestes son unes postres (pastís de formatge) amb molta acceptació, i que es cou força bé al microones. Per a que quedi daurat per sobre, l’haurem de posar en un plat, desmotllant-lo i amb una mica de sucre per sobre, al gratinador. També podem utilitzar un ferro de cremar el sucre.

            Per a quatre persones:

            Panses de corint (sense llavors) 100 gr.
            ½ got de rom de canya vell.
            Ous (3)
            Mantega (2 cullerades)
            Sucre (9 cullerades)
            Quark (2 pots de 250 gr)
            Farina (100 gr)
            Suc de llimona (1/2 llimona espremuda)
            Ratlladura de llimona o de taronja ( 2 cullerades de postres)
            Mantega per a enllardar el motlle (cabuda de 1 lt) o dos motlles de mig litre.

            Primer posarem en remull les panses de corint, en el rom vell.

Separarem els ous, muntant les clares a punt de neu amb un pessic de sal o de sucre glacé (com si anéssim a fer merenga).

            Barrejarem els rovells amb el sucre i la mantega desfeta.

Hi afegirem el quark a cullerades, batent fins que tinguem una barreja homogènia, i a continuació hi afegirem la farina, el suc de llimona i la ratlladura de taronja; és el moment d’afegir les panses al rom (escorregudes).

            Ens queda tornar a afegir les clares muntades a la massa dels rovells i del quark.

També ho posarem al microones 7 minuts al 75% de potència i 7 minuts més al 50%; com ja hem dit abans, ara podem desemmotllar i buscar el punt de daurat, amb un gratinat o el ferro de cremar.

            Per últim, deixarem refredar i posarem ala nevera un parell d’hores,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada