Soufflé de formatge fresc (quark) amb panses al rom
Aquestes son unes postres (pastís de formatge) amb molta acceptació, i que
es cou força bé al microones. Per a que quedi daurat per sobre, l’haurem de posar
en un plat, desmotllant-lo i amb una mica de sucre per sobre, al gratinador.
També podem utilitzar un ferro de cremar el sucre.
Per a quatre persones:
Panses de corint (sense llavors) 100
gr.
½ got de rom de canya vell.
Ous (3)
Mantega (2 cullerades)
Sucre (9 cullerades)
Quark (2 pots de 250 gr)
Farina (100 gr)
Suc de llimona (1/2 llimona espremuda)
Ratlladura de llimona o de taronja (
2 cullerades de postres)
Mantega per a enllardar el motlle
(cabuda de 1 lt) o dos motlles de mig litre.
Primer posarem en remull les panses
de corint, en el rom vell.
Separarem els ous, muntant les clares a punt de neu amb un pessic de
sal o de sucre glacé (com si anéssim a fer merenga).
Barrejarem els rovells amb el sucre
i la mantega desfeta.
Hi afegirem el quark a cullerades, batent fins que tinguem una barreja
homogènia, i a continuació hi afegirem la farina, el suc de llimona i la ratlladura
de taronja; és el moment d’afegir les panses al rom (escorregudes).
Ens queda tornar a afegir les clares
muntades a la massa dels rovells i del quark.
També ho posarem al microones 7 minuts al 75% de potència i 7 minuts
més al 50%; com ja hem dit abans, ara podem desemmotllar i buscar el punt de
daurat, amb un gratinat o el ferro de cremar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada