Musclos al vapor
Per a fer musclos
oberts al vapor, necessitem una cassola de ferro (bona conductora de la calor),
els musclos nets, i una cullerada o dos d’aigua. Farem la cocció amb una
tapadora, encara que val més que quedi una mica baldera.
Netejarem els musclos amb un ganivet, sota un rajolí d’aigua de
l’aixeta, traient les restes d’altres bèsties adherides a la closca, filets i
bocins de pedra.
Un cop nets, els
posarem a la cassola amb la miqueta d’aigua i tapats, deixant que el vapor
d’aigua que s’hi farà els obligui a
obrir-se, cada vegada, els mateixos musclos, deixaran anar una mica més de suc,
i pot arribar a aixecar-se la tapadora, si ajusta massa o no té una vàlvula
anti-pressió, com les de vidre Pirex.
Un cop oberts els
musclos al vapor, els possarem a una safata, amb una de les closques, només, i
una mica de llimona.
Els mateixos
musclos, els podem fer amb una mica de salsa de tomàquet per sobre, a la
marinera, o bé a la andalusa, amb una picada de verdures per sobre (pebrot
verd, pebrot vermell, ceba i tomàquet –com una pipirrana-).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada