Llenguado “a la meunière”
llenguado
de mida mitjana, sencer, sense la tripa ni la pell. ( 1 per persona)
mantega
(dos o tres nous de mantega)
llimona
(1)
farina en un plat
(per enfarinar el peix)
La recepta és molt senzilla, però de
difícil execució, els temps no són mai exactes i podem acabar amb el peix cru o
ple de farina cremada.
Amb la paella
calenta (a foc lent), hi afegim dos nous de mantega perquè es desfacin; la mantega NO HA DE FUMAR.
Passem el/s
llenguado/s per farina després d’haver-lo/s deixat marinar amb el suc de la
llimona durant uns dos minuts, i seguidament a la paella (un per un).
Pugem una
mica el foc, sense que arribi a fumar la mantega. Depenent de la mida del peix
el deixarem de dos a tres minuts per cada banda, traient-lo a continuació sobre
un paper de cuina absorbent.
Si fem més de dos
llenguados, ens caldrà afegir més mantega a fondre (afluixant el foc, si no
se’ns cremarà). L’acabarem emplatant i afegint una mica de mantega fossa per
sobre (neta).
Podem
acompanyar el plat amb un puré de patates, o altra verdura bullida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada