dissabte, 26 de juliol del 2014

LLENGUADO "A LA MENUIÈRE"



           Llenguado “a la meunière”

           
            llenguado de mida mitjana, sencer, sense la tripa ni la pell. ( 1 per persona)
            mantega (dos o tres nous de mantega)
            llimona (1)     
farina en un plat (per enfarinar el peix)
           
            La recepta és molt senzilla, però de difícil execució, els temps no són mai exactes i podem acabar amb el peix cru o ple de farina cremada.

Amb la paella calenta (a foc lent), hi afegim dos nous de mantega perquè es desfacin;  la mantega NO HA DE FUMAR.

Passem el/s llenguado/s per farina després d’haver-lo/s deixat marinar amb el suc de la llimona durant uns dos minuts, i seguidament a la paella (un per un).

Pugem una mica el foc, sense que arribi a fumar la mantega. Depenent de la mida del peix el deixarem de dos a tres minuts per cada banda, traient-lo a continuació sobre un paper de cuina absorbent.

Si fem més de dos llenguados, ens caldrà afegir més mantega a fondre (afluixant el foc, si no se’ns cremarà). L’acabarem emplatant i afegint una mica de mantega fossa per sobre (neta).
           
            Podem acompanyar el plat amb un puré de patates, o altra verdura bullida.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada