divendres, 25 de juliol del 2014

ARRÒS AMB LLAMÀNTOL




           Arròs amb llamàntol.

Aquí tenim un arròs molt senzill de fer, doncs no cal ajustar l’aigua (val més que quedi una mica caldós), i que gràcies al llamàntol, té un gran prestigi i molt bon gust. Així, no ens caldrà carregar-lo d’altres gustos que farien la guerra al gust principal; no posarem “la salsa” de la sípia, potser tampoc ni sípia, no posarem gambes ni escamarlans, i si el llamàntol és fresc, no cal que li posem unes gotes de pastís (vell truc de cuiner experimentat).

            Per a tres / quatre persones:

            Arròs (4 palmells de la mà plens)
            Ceba ( 1 grossa)
            Pebrot verd (1/2)
            Tomàquet triturat (150 gr)
            Llamàntol ( 1 d’un quilo)
            Calamars ( 1 parell)
            Fumet (1/2 litre)
            Aigua ( 2 gots)

L’arròs pot ser un arròs del Delta de qualitat, sense necessitat que sigui un “arròs bomba”, aquest últim serveix per a fer arrossos molt “clavats” en quant la quantitat d’aigua, i aquí, intentarem fer un arròs una mica caldós. Sense ser un arròs “de cullerot”.

Primer tallarem el Llamàntol en sis peces, tal i com es veu a la foto annexa, la ceba i el pebrot a “daus” i els calamars a troços després de netejar-los (també ho podem demanar al nostre peixater).


Començarem amb el sofregit, primer de la ceba (3 minuts) afegim el pebrot (tres minuts més) i finalment el tomàquet (cinc minuts més) i el calamar, una mica marejat per la paella.
A sobre el sofregit, hi posarem el llamàntol, primer pel costat de la closca i després cap per avall (tres i tres minuts) i ja podem afegir l’arròs.



 
A sobre de l’arròs hi abocarem un got d’aigua, al cap d’un minut de bellugar-lo des de les nanses de la paella. Això servirà per a fer acabar de caure l’arròs que se’ns queda a sobre de les closques, sense haver de gastar el fumet encara. Ara podem apagar el foc i deixar-lo reposar, quan reprenguem la cocció amb el fumet (que hi abocarem calent), tindrem l’arròs en vint minuts (els vint minuts que ens triguem als restaurants –ja en portem mitja hora de preparació-) i de pas l’arròs va bevent-se el suc del sofregit, amarant-se del gust de l’oli.

Ara, només ens caldrà afegir el fumet i deixar-lo coure 20 minuts. Si ens falta una mica de suc (és molt just) hi posarem un got d’aigua més.


Quan el tenim fet, s'ha de portar a taula de seguida, que no s'arrofredi, l'arròs quedaria estovat i fred (no val la pena cuinar aquest plat per a menjar-lo fred! 
 

Bon profit!















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada