dissabte, 26 de juliol del 2014

ENSALADILLA RUSA



Ensaladilla russa

Patates (3 o 4 segons la mida)

Pastanagues (4)

Pèsols (100 gr.)

Ous dussos (2)

Surimi (4 o 5 barretes)

Tonyina en oli ( 1 llauna de 90 gr.)
Olives sense pinyol (1 dotzena).
Pebrot vermell del piquillo (1).
Maionesa (150gr.)
Sal

Temps total de preparació, vora una hora.

La feinada principal és pelar i tallar les verdures; feina que podem obviar comprant la ensaladilla ja preparada per a coure (congelada), però, apart dels pèsols, que per comoditat els podem comprar congelats (i què costa trobar en beines), el gust de la pastanaga fresca i de la patata Kennebec, valen la pena la feinada.

Pelarem les pastanagues amb un pela-verdures, després de tallar les les puntes, i les patates amb un ganivet petit, esmolat, però de fulla no gaire ampla. Usualment, les tallarem amb el ganivet gran a sobre una fusta. Un cop pelades les verdures, les posarem al foc amb aigua amb dos pessics de sal, bullint una mitja hora.
 La manera de saber si ja està cuita, serà agafant un bocí de patata, que se’ns aixafarà entre els dits si apretem fort.
 


Escorrerem l’aigua amb el colador de reixeta prima i podem utilitzar ara la verdura per a la ensaladilla, o deixar-la a la nevera (no, més de vuit hores, del contrari, agafa gust de nevera i la patata es torna fosca). Sempre la podem tapar amb paper film o algún plàstic, per tal de disminuïr aquest "intercambi" amb l'aire del refrigerador.


 Apart haurem preparat ous dusos, que afegirem picats amb el ganivet.
El mateix farem amb el surimi, i traurem la tonyina de la llauna amb una forquilla, desfent-la una mica; ara ho barrejarem tot. Ja podem afegir la maionesa, que pot ser de pot o casera.

Tornarem a remenar i acabarem decorant amb el pebrot i les olives.

 



I ja podem servir!

 Es una recepta senzilla, de molt fàcil execució, i que ha quedat relegada als dies de festa per la seva laboriosa execució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada