Ensaladilla russa
Patates (3 o 4 segons la mida)
Pastanagues (4)
Pèsols (100 gr.)
Ous dussos (2)
Surimi (4 o 5 barretes)
Tonyina en oli ( 1
llauna de 90 gr.)
Olives sense pinyol
(1 dotzena).
Pebrot vermell del
piquillo (1).
Maionesa (150gr.)
Sal
Temps total de
preparació, vora una hora.
La feinada
principal és pelar i tallar les verdures; feina que podem obviar comprant la
ensaladilla ja preparada per a coure (congelada), però, apart dels pèsols, que
per comoditat els podem comprar congelats (i què costa trobar en beines), el
gust de la pastanaga fresca i de la patata Kennebec, valen la pena la feinada.
Pelarem les
pastanagues amb un pela-verdures, després de tallar les les puntes, i les
patates amb un ganivet petit, esmolat, però de fulla no gaire ampla. Usualment, les tallarem amb el ganivet gran a sobre una fusta. Un cop
pelades les verdures, les posarem al foc amb aigua amb dos pessics de sal,
bullint una mitja hora.
La manera de saber si ja està cuita, serà
agafant un bocí de patata, que se’ns aixafarà entre els dits si apretem fort.
Escorrerem l’aigua amb el colador de reixeta
prima i podem utilitzar ara la verdura per a la ensaladilla, o deixar-la a la
nevera (no, més de vuit hores, del contrari, agafa gust de nevera i la patata es
torna fosca). Sempre la podem tapar amb paper film o algún plàstic, per tal de disminuïr aquest "intercambi" amb l'aire del refrigerador.
Apart haurem
preparat ous dusos, que afegirem picats amb el ganivet.
El mateix farem amb
el surimi, i traurem la tonyina de la llauna amb una forquilla, desfent-la una
mica; ara ho barrejarem tot. Ja podem afegir la maionesa, que pot ser de pot o
casera.
Tornarem a remenar
i acabarem decorant amb el pebrot i les olives.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada