dissabte, 26 de juliol del 2014

PINXOS MORUNS



           Pinxos “moruns”


           1 kg de cap de llom a troços.
           sal
            ingredients de l’adobament:

           Oli fregit
           Curry
           Pebre vermell picant (paprika)
           Pebre vermell dolç
           una mica de conyac o brandy (optatiu)
           farigola (optatiu)

El nom de “moruns” no li bé precisament de la carn utilitzada, que serà llom de porc o cap de llom de la part magra, (no ho intenteu amb carn de corder, doncs francament no és el mateix); el nom li bé de les espècies utilitzades, bàsicament curry. 

I així com el curry per fer un pollastre al curry, o un arròs, és preferible que sigui del gust de la India (curry de Madràs), el curry dels pinxos pot molt bé ser del nord d’Àfrica (amb força comí), doncs li senta molt bé a la carn de porc.

Per a fer els pinxos tallarem la carn en daus d’uns 3 cm de costat, posarem una mica de sal i el posarem a adobar amb una mica d’oli fregit (net), una cullerada de curry, ½ cullerada de pebre vermell picant (paprika), ½ cullerada de pebre vermell dolç, 1 cul de got de conyac i potser un pessic de farigola (al gust).

Deixem la carn dins a l’adobament un mínim d’una hora ( poden ser tres o més), i l’ensartem a les agulles sense amuntegar les peces (unes set peces per agulla).


Posarem la planxa al foc pel costat dels ressalts en forma de ratlles paral·leles a la vista (el costat de la carn); entremig dels ressalts poden escapar els sucs i l’aigua que deixa anar la carn en coure’s, d’altra manera ens quedarà com bullida.

Per a un bon rostit a la planxa, partirem de l'estri ben calent, quan deixa de "fumar" i cremar restes d'oli anteriors (li podem passar un drap de cotó o una estovalla de paper).


Podem acompayar amb una mica de puré de patata, patates "braves", escalivada, una amanida de tomàquet amb olives,...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada