Pinxos “moruns”
1 kg de cap de llom a troços.
sal
ingredients de l’adobament:
Oli fregit
Curry
Pebre vermell picant (paprika)
Pebre vermell dolç
una mica de conyac o brandy (optatiu)
farigola (optatiu)
El nom de “moruns” no li bé precisament de la carn utilitzada, que serà
llom de porc o cap de llom de la part magra, (no ho intenteu amb carn de
corder, doncs francament no és el mateix); el nom li bé de les espècies
utilitzades, bàsicament curry.
I així com el curry per fer un pollastre al
curry, o un arròs, és preferible que sigui del gust de la India (curry de Madràs), el curry dels
pinxos pot molt bé ser del nord d’Àfrica (amb força comí), doncs li senta molt
bé a la carn de porc.
Per a fer els pinxos tallarem la carn en daus d’uns 3 cm de costat,
posarem una mica de sal i el posarem a adobar amb una mica d’oli fregit (net),
una cullerada de curry, ½ cullerada de pebre vermell picant (paprika), ½
cullerada de pebre vermell dolç, 1 cul de got de conyac i potser un pessic de
farigola (al gust).
Deixem la carn dins a l’adobament un mínim d’una hora ( poden ser tres
o més), i l’ensartem a les agulles sense amuntegar les peces (unes set peces per
agulla).
Posarem la planxa al foc pel costat dels ressalts en forma de ratlles
paral·leles a la vista (el costat de la carn); entremig dels ressalts poden escapar els
sucs i l’aigua que deixa anar la carn en coure’s, d’altra manera ens quedarà
com bullida.
Per a un bon rostit a la planxa, partirem de l'estri ben calent, quan deixa de "fumar" i cremar restes d'oli anteriors (li podem passar un drap de cotó o una estovalla de paper).
Podem acompayar amb una mica de puré de patata, patates "braves", escalivada, una amanida de tomàquet amb olives,...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada