Truita “farta” com es fa a
Lleida.
De les moltes truites possibles, em crida l’atenció aquesta en
particular per les seves arrels pageses (com la truita de faves tendres), i es
difícil de trobar a massa llocs més.
8
ous frescos. (de gallina)
200 gr de patates.
1 ceba petita.
50 gr. de pèsols (millor desgranats)
100 gr de mongetes tendres.
1 pastanaga.
1 pebrot del piquillo (en conserva )
xoriço i pernil en taquets petits (100
gr.)
1 cullerada de mantega.
oli d’oliva.
sal.
Es bullen les verdures un cop pelades (quan cal), uns vint minuts, la
patata l’haurem tallat a rodanxes d’un dit de gruix i la ceba a quarts.
Ho escorrem, i un cop es refredin, les
trinxarem amb una forquilla amb les puntes amples, prou fi per a fer un puré, i
les saltejarem amb la mantega o margarina, oli i sal, incorporant el pebrot en
conserva.
Necessitarem una paella gran de 28/30 cm i una mica fonda, o bé farem
dos truites amb una paella de 22 cm (la barreja de la mantega amb l’oli ha de
cobrir just el cul de la paella).
Posteriorment, ho reservem, hi afegim els ous batuts per a fer una
truita convencional com la truita de patates bullides (en una font o bol de
vidre gran).
Afegirem una mica més d’oli a la paella, hi abocarem la barreja
resultant i quan porti uns set/vuit minuts, la girarem amb un plat ample
(tomba-truites) i la deixarem uns tres minuts més.
Repetirem la operació de
girar la truita si cal, deixant-la un minut i mig o dos per cada banda, fent
això quedarà una mica més cuallada, mes enrossida , però potser una mica més
seca (això va a gustos). Ja la tindrem preparada per a portar a taula.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada