dissabte, 26 de juliol del 2014

TRUITA "FARTA"



Truita “farta” com es fa a Lleida.

De les moltes truites possibles, em crida l’atenció aquesta en particular per les seves arrels pageses (com la truita de faves tendres), i es difícil de trobar a massa llocs més.

            8  ous frescos. (de gallina)
            200 gr de patates.
            1 ceba petita.
            50 gr. de pèsols (millor desgranats)
            100 gr de mongetes tendres.
            1 pastanaga.
            1 pebrot del piquillo (en conserva )
            xoriço i pernil en taquets petits (100 gr.)
            1 cullerada de mantega.
            oli d’oliva.
            sal.

Es bullen les verdures un cop pelades (quan cal), uns vint minuts, la patata l’haurem tallat a rodanxes d’un dit de gruix i la ceba a quarts. 

Ho escorrem, i un cop es refredin, les trinxarem amb una forquilla amb les puntes amples, prou fi per a fer un puré, i les saltejarem amb la mantega o margarina, oli i sal, incorporant el pebrot en conserva.

Necessitarem una paella gran de 28/30 cm i una mica fonda, o bé farem dos truites amb una paella de 22 cm (la barreja de la mantega amb l’oli ha de cobrir just el cul de la paella).

Posteriorment, ho reservem, hi afegim els ous batuts per a fer una truita convencional com la truita de patates bullides (en una font o bol de vidre gran).

Afegirem una mica més d’oli a la paella, hi abocarem la barreja resultant i quan porti uns set/vuit minuts, la girarem amb un plat ample (tomba-truites) i la deixarem uns tres minuts més. 

Repetirem la operació de girar la truita si cal, deixant-la un minut i mig o dos per cada banda, fent això quedarà una mica més cuallada, mes enrossida , però potser una mica més seca (això va a gustos). Ja la tindrem preparada per a portar a taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada