divendres, 25 de juliol del 2014

RISSOTO



            Rissotto a l’estil italià.

Canviarem l’estri de cuina, de la paella ampla a una paella no tan gran, i potser amb una mica de cul. La diferència principal de la tècnica de fer l’arròs, és la cocció amb poca aigua
 ( o brou de pollastre) que hi anirem afegint i remenant, a mida que ens el vagi demanant l’arròs, fins que aquest esdevé cuit, unflat sense desfer-se i espès. Així com a l’arròs a la paella li demanem que tingui els grans “sueltos”, al rissotto es valora que quedin una mica enganxats, i l’arròs sucós.

             Rissotto de gambes i bolets
             Per a quatre persones:

             Arròs (4 palmells de la mà plens)
             Gambes pelades o camarons (gamba petita) 100 gr.
             Oli d’oliva (dos cullerades)
             Bolets dessecats. 50 gr. abans de posar en remull.
             All (1)
             Brou de pollastre.
             Sal.
             Formatge ratllat ( emmental) 150 gr.

Rentem l’arròs, amb una esbandida sota l’aixeta, amb el colador de reixeta (aquesta operació, l’hem de fer sempre, segons hem comentat amb la recepta de l’arròs blanc bullit).

            Començarem hidratant els boletts (20 a 30 minuts), en aigua tèbia i amb el colador de                             reixeta,sota l'aixeta, i després en un plat fondo, un bowl,o un got, Un cop passaat el temps,                     escarrerem amb el colador de reixeta

  En una paella una mica fonda, o en una cassola de ferro, hi posarem un cul d’oli, i a continuació l’all trinxat a trossets, quan comenci a enrossir, hi tirarem les gambes pelades (descongelades), poden ser ja pelades, o pelar-les amb l'ajut de la punta del ganivet i la fusta de tallar (les gambes ja pelades poden  quedar una mica resseques), ho deixarem uns dos minuts i afegirem el bolets remullats (30 minuts i escorreguts). Ara hi tirarem un got d’aigua, que s’escalfi una mica, abans de ficar l’arròs.


Afegirem l’arròs i ¼ de litre de brou de pollastre, deixant-lo coure a mig foc, quan estigui a punt de desaparèixer el brou (entre la evaporació i el creixement de l’arròs) i afegirem un got més d’aigua i corregirem de sal. Podem repetir la operació, amb aigua sense sal, fins que ens quedi l’arròs cuit, una mica unflat i una mica sucós.


Apaguem el foc, ho possarem en una font per a servir a taula, tirarem el formatge ratllat per sobre i ja podem servir.















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada