dissabte, 26 de juliol del 2014

POLLASTRE A L'ALL



          Pollastre a l’all


            Pollastre (de mig a un de sencer per a quatre persones)
            alls (5 o 6 alls)
            oli d’oliva (15 cl /20 cl) (tres / quatre cullerades de sopa)
            2 bitxos (cayena)
            aigua (1/2 got)
            farina (1 cullerada de postres 5c.c.)
            farigola ( 1 pessic)

Aquesta recepta, al revés que l’anterior, es de molt fàcil execució, i n’hi ha moltes variants, segons els ingredients i de com s’acabi al cocció del plat (amb una mica d’aigua –mig got-, ví blanc, cervesa,brou, una mica de farina deixetada...).

Es comença escalfant la paella o cassola de ferro, s’afegeix l’oli i l’all tallat a rodanxes o sencers i matxucats amb un cop a sobre el marbre (és encara més fàcil amb un ganivet de plà sobre la fusta de tallar) i tot seguit un bitxo trencat (per escampar les llavors i donar picant) i un altre de sencer (per a donar gust). 


S’afegeix el pollastre tallat, sense la carcanada, en trossos petits (un pit en tres o quatre, una cuixa o sobre-cuixa en dos) i es deixa enrossir.



Es van girant les peces de pollastre fins què es dauren de tot arreu, s’afegeix la farigola i es deixa uns cinc minuts més (en total uns vint a trenta minuts), l’oli mai ha de fumar (foc mitjà), al final posarem mig got d’aigua amb la cullerada de farina de blat dissolta (primer l’aigua, després la farina i remenem per a dissoldre-la).



Ho tirarem a sobre la cassola al foc i remenem per les nanses de la cassola o el mànec de la paella, per a què emulsioni amb l’oli. Ho deixarem un parell de minuts més al foc per a coure la farina,..


 . i ja podem servir! Bon Profit!








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada