Pollastre a l’all
Pollastre
(de mig a un de sencer per a quatre persones)
alls
(5 o 6 alls)
oli
d’oliva (15 cl /20 cl) (tres / quatre cullerades de sopa)
2
bitxos (cayena)
aigua
(1/2 got)
farina
(1 cullerada de postres 5c.c.)
farigola
( 1 pessic)
Aquesta recepta, al revés que l’anterior, es de molt fàcil execució, i
n’hi ha moltes variants, segons els ingredients i de com s’acabi al cocció del
plat (amb una mica d’aigua –mig got-, ví blanc, cervesa,brou, una mica de farina deixetada...).
Es comença
escalfant la paella o cassola de ferro, s’afegeix l’oli i l’all tallat a
rodanxes o sencers i matxucats amb un cop a sobre el marbre (és encara més fàcil amb un ganivet de plà sobre la fusta de tallar) i tot seguit un
bitxo trencat (per escampar les llavors i donar picant) i un altre de sencer
(per a donar gust).
S’afegeix el pollastre tallat, sense la carcanada, en trossos petits (un
pit en tres o quatre, una cuixa o sobre-cuixa en dos) i es deixa enrossir.
Es van girant les
peces de pollastre fins què es dauren de tot arreu, s’afegeix la farigola i es
deixa uns cinc minuts més (en total uns vint a trenta minuts), l’oli mai ha de
fumar (foc mitjà), al final posarem mig got d’aigua amb la cullerada de farina
de blat dissolta (primer l’aigua, després la farina i remenem per a dissoldre-la).
Ho
tirarem a sobre la cassola al foc i remenem per les nanses de la cassola o el
mànec de la paella, per a què emulsioni amb l’oli. Ho deixarem un parell de
minuts més al foc per a coure la farina,..
. i ja podem servir! Bon Profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada