Maire a l’estil andalús
Peix blanc petit, sencer, sense les
tripes.(Maire, llucets de bou,...)
Farina de fregir. (farina de força o
de blat dur)
oli abundant en paella o fregidora,
millor d’oliva.
La recepta és molt fàcil, i alhora delicada. El peix a d’estar una mica mullat (no
l’assecarem, abans). Posem el peix cargolat en sí mateix, mossegant-li la cua
amb les pròpies dents.
El passem per farina abundant i
l’aboquem a la fregidora amb l’oli calent.
Passats uns tres minuts el peix ja està preparat per a servir a taula.
N’hi ha que se’ls mengen amb les mans. (Quant deixa de cremar).
El mateix tractament, però sense cargolar-los, podem fer amb els
seitons, els barats, sorell, i també, però amb molta precaució de que no es
cremin massa, amb les sardines.
Si fem sardines, que sigui per a molta gent, ja que
normalment haurem de llançar l’oli, o reservar-lo només per a sardines.
Personalment, agraeixo les sardines a la graella o a la planxa, abans que les
sardines fregides.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada