dissabte, 26 de juliol del 2014

MAIRE A L'ESTIL ANDALÚS (PEIX FREGIT)



            Maire a l’estil andalús

            Peix blanc petit, sencer, sense les tripes.(Maire, llucets de bou,...)
            Farina de fregir. (farina de força o de blat dur)
            oli abundant en paella o fregidora, millor d’oliva.

La recepta és molt fàcil, i alhora delicada.  El peix a d’estar una mica mullat (no l’assecarem, abans). Posem el peix cargolat en sí mateix, mossegant-li la cua amb les pròpies dents.

            El passem per farina abundant i l’aboquem a la fregidora amb l’oli calent.

Passats uns tres minuts el peix ja està preparat per a servir a taula. N’hi ha que se’ls mengen amb les mans. (Quant deixa de cremar).

El mateix tractament, però sense cargolar-los, podem fer amb els seitons, els barats, sorell, i també, però amb molta precaució de que no es cremin massa, amb les sardines.

Si fem sardines, que sigui per a molta gent, ja que normalment haurem de llançar l’oli, o reservar-lo només per a sardines.

Personalment, agraeixo les sardines a la graella o a la planxa, abans que les sardines fregides.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada