divendres, 25 de juliol del 2014

ARRÒS AMB VERDURES



            Arròs amb verdures

Aquest és un arròs lleuger per a fer algun àpat a l’hora de sopar, s’ha de fer ben entrada la tardor o a l’hivern, doncs l’ingredient que dóna el gust més intens és la carxofa tendra.

            Per a tres / quatre persones.

            Arròs (4 palmells de la mà plens)
            oli (3 cullerades)
            Ceba (1 grossa)
            Pebrot verd (1/2)
            Pebrot vermell (1/2)
            Carxofa tendra (3 o 4)
            Tomàquet triturat (100 gr)
            Fumet de peix (1/2 litre)
            1 got d’aigua.

Tallarem la ceba i el pebrot en “daus”; les carxofes, les farem a rodanxes, després de tallar-li la primera corona de fulles dures i el terç de la punta. Després aquestes rodanxes (sis o set per cada carxofa, les farem a mitges llunes.

Començarem pel sofregit, amb un cul de paella (poc oli) hi posarem primer la ceba (tres minuts) els pebrots (tres minuts mes), les carxofes (que remenarem un minut o minut i mig), i finalment el tomàquet (cinc minuts més). Ara, hi posarem l’arròs i el retirarem del foc una estona, tot remenant aquest amb el sofregit. Passats uns dos minuts, afegirem el fumet (prèviament calent) i tindrem l’arròs en uns vint minuts.

Si no posem les carxofes en remull, un cop tallades, abans de posar-les a la paella, l’arròs ens quedarà una mica negre (Potser és un efecte que ens plau i que perseguim); també el gust una mica amargós de la carxofa serà una mica més intens. Si ens faltés una mica de suc (l’arròs ara estarà una mica “al dente”, hi afegirem una mica d’aigua quan en comenci a faltar (potser mig got, o el got sencer).


                      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada