dissabte, 26 de juliol del 2014

COSTELLA ADOBADA



            Costella de porc adobada

            Per a quatre persones:

            1 Kg de costella de porc, tallada a troços d’uns 5 cm de llarg.

            per l’adobament:
            oli fregit (de patates o de verdures) 2 cullerades de 15 gr.
            pebre vermell picant (paprika) 2 cullerades de Café
            pebre vermell dolç. 2 cullerades de Café
            farigola (1 pessic)
            orenga ( 1 pessic)
            1 raig de conyac i/o una rajolí de vinagre.

Es barreja tot l’adobament a sobre de la costella de porc, es remena, i es deixa d’ una mitja hora a un dia (dins la nevera).

            Es disposa la paella al foc, s’escalfa a foc lent i es posa força oli. (3 dl)

Un cop escalfat l’oli (no abans), es va posant a fregir la costella adobada, que quedarà daurada de fora i tendra de dins. 


Uns tres / quatre minuts cada costat, girant-les una o dos vegades (la segona vegada serà una cocció més curta (màxim 1 minut).

            S’anirà posant sobre un paper absorbent de cuina, i després a una plata de servir.
Es pot acompanyar d’arròs bullit (arròs blanc) amb una mica d’oli verge extra, patates fregides o puré de patata.


                               Bon profit!



           



                                  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada