Ous dusos farcits de tonyina.
Ous
dusos. Dos per persona.
Tonyina
en conserva amb oli (90 gr. cada quatre ous)
Pèsols
congelats o en llauna (50 a 75 gr. per persona)
Salsa
Maionesa en pot. 2 cullerades soperes cada 4 ous i cobertura (napat) a
voluntat.
Un
cop tenim els ous dusos cuits, els deixem refredar, abans de treure’ls la closca.
La closca es treu
normalment donant uns copets a sobre del marbre per les dos puntes i després al
centre, per esquerdar-la; un cop esquerdada es treu amb la punta dels dits,
tirant de les vores; ens podem ajudar del vel interior de la closca, que també
haurem de treure.
Un
cop nets, els partim per la meitat i separem els rovells de la clara.
Amb els rovells, la
tonyina esmicolada i la salsa maionesa, fem una pasta amb la que farcirem la
part buida de l’ou (on estava el rovell).
Posarem salsa
maionesa per sobre i l’emplatarem, acompanyat dels pèsols de llauna (llestos
per a menjar després d’una esbandida amb aigua calenta), o els pèsols congelats
cuits 10 minuts en aigua bullint o 5 minuts al microones (amb aigua) i
escorreguts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada