Sopa de Ceba
(Per a dos persones)
1 ceba grossa tallada en julient.
2 o 3 nous de mantega.
1 cullerada petita de farina.
1 tassa de brou per persona.
2 ous batuts.
100 gr de formatge ratllat.
2 llesques de pa torrat.
un pessic de sal.
Es comença el plat amb el sofregit de ceba amb mantega, a foc lent a la
cassola de ferro, o amb una cassola de fang ( amb un foc més viu), uns deu
minuts, un cop la tenim sofregida, afegim les llesques de pa torrat, senceres o
tallades en quadrats, i tot seguit el brou de pollastre o de carn, ben calent.
Quant estigui a punt de tornar a bullir, li afegim l’ou batut, tirant-lo des del plat,
d’una certa alçada, així quedarà filat, i una mica més tard, el formatge
ratllat.
Es pot deixar que torni a arrencar el bull, desfent el formatge (si és
el tipus emmental) o bé acabar el plat al forn, amb un gratinat de formatge que
quedarà surant a la superfície.
El forn haurà d’estar calent (a uns 180 ºC). El
temps de cocció al forn, serà únicament el de gratinar el formatge.
Hi ha diferents receptes de sopa d’all i sopa d’ou, canviant la mantega
per l’oli d’oliva, possant una mica de ceba o gens, i l’ou mig cuit al centre
de la llesca de pà, hi ha qui n’afegeix pebre vermell dolç; és una recepta de
sopes de pà que prové del temps dels romans amb diferents variacions.
Quant
algú intenta convencer els demés d’una cosa òbvia, s’aplica la dita: “acabes
d’inventar la sopa d’all”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada