dissabte, 26 de juliol del 2014

SOPA DE CEBA



          Sopa de Ceba

           (Per a dos persones)

           1 ceba grossa tallada en julient.
           2 o 3 nous de mantega.
           1 cullerada petita de farina.
           1 tassa de brou per persona.
           2 ous batuts.
           100 gr de formatge ratllat.
           2 llesques de pa torrat.
           un pessic de sal.

Es comença el plat amb el sofregit de ceba amb mantega, a foc lent a la cassola de ferro, o amb una cassola de fang ( amb un foc més viu), uns deu minuts, un cop la tenim sofregida, afegim les llesques de pa torrat, senceres o tallades en quadrats, i tot seguit el brou de pollastre o de carn, ben calent.

Quant estigui a punt de tornar a bullir, li afegim l’ou batut, tirant-lo des del plat, d’una certa alçada, així quedarà filat, i una mica més tard, el formatge ratllat.

Es pot deixar que torni a arrencar el bull, desfent el formatge (si és el tipus emmental) o bé acabar el plat al forn, amb un gratinat de formatge que quedarà surant a la superfície.

El forn haurà d’estar calent (a uns 180 ºC). El temps de cocció al forn, serà únicament el de gratinar el formatge.

Hi ha diferents receptes de sopa d’all i sopa d’ou, canviant la mantega per l’oli d’oliva, possant una mica de ceba o gens, i l’ou mig cuit al centre de la llesca de pà, hi ha qui n’afegeix pebre vermell dolç; és una recepta de sopes de pà que prové del temps dels romans amb diferents variacions.

Quant algú intenta convencer els demés d’una cosa òbvia, s’aplica la dita: “acabes d’inventar la sopa d’all”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada