divendres, 25 de juliol del 2014

COCA DE RECAPTE



           Coca de recapte

           Recepta per a dos persones

           farina (6 cullerades)
           mantega (40 gr)
           oli (dos cullerades)
           llevat químic (1 cullerada de café)
           aigua (4 cullerades)
           sal (2 pessics)
           samfaina ( 4 cullerades)
           tomàquet a rodanxes (2)
           Botifarra (1)
           pebre negre (1 pessic)

Amb la farina, la mantega mig desfeta, l’oli, el llevat, la sal i l’aigua farem una pasta, (l’aigua al final)  pasta que ens quedarà una mica espessa, tal que puguem fer una bola. Si ens ha quedat una mica tendra, afegirem una mica més de farina.

Hi ha d'altres maneres de fer la pasta de la"coca", aquesta és la tradicional, treta del llibre d' en Lladonosa.

Deixarem la bola de pasta en un bol, tapada amb un drap, una mitja hora o més, a fi de que la farina s’aglutini una mica i quedi una massa elàstica.
Ara ja la podrem estendre amb el corró de fusta ó qualsevol altra cosa que fem servir de corró (com una botella de vidre).

Un cop l’haurem deixada de la mida de la safata (més o menys), enllardarem la safata del forn amb una mica d’oli i els dits. Ja podem posar la massa, que podem fer estendre apretant amb els palmells de la mà fins a la forma de la safata. Tindrem el forn calent a
180 ºC.

Un cop tenim la massa a la safata del forn, li posarem per sobre la samfaina (amb ceba) , la botifarra en dos troços més o menys de la mateixa mida i simètrics i les rodanxes de tomàquet.

La posarem al forn uns 20 minuts i acabarem amb 10 minuts més de gratinat, amb el polsim de pebre negre (millor acabat de moldre).
            La deixarem reposar una mica, dins el mateix forn, i ja la podem servir. 
           











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada