dissabte, 26 de juliol del 2014

FUMET DE PEIX



           Fumet de peix.


Aquesta és una elaboració base que farem servir després com a punt de partida dels guisats de peix, o fins i tot per a fer una sopa de peix, o bé arrossos.


El fumet no té perquè ser sempre igual, però bàsicament i posarem caps i espines de lluç, cap de rap, cap i espines de bruixa i/o bacallà fresc, i peix de roca (cintes, moll, escórpora,...), però també algun cranc, galeres, caps de gambes,... Ho anirem guardant al congelador quan vinguem de la peixateria, fins el dia de fer el fumet.

No cal que hi sigui tot. A més sempre li podem afegir el suc que deixen anar els musclos quan s’obren al vapor.
           

            Hi afegirem una ceba tallada a quarts, pebrot verd, una patata, pastanaga, tomàquet, dos    
            fulles  de llorer, pebre negre en gra i un parell de bitxos (cayena) sencers.


Tot plegat ho deixarem coure un mínim de ¾ d’hora a una hora i mitja, escumant-lo quant es formi una capa densa a la superfície, i ja tenim el fumet.


El podem guardar en pots de vidre (sense acabar d’omplir), al congelador, fins el dia que el fem servir.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada