Fumet
de peix.
Aquesta és una
elaboració base que farem servir després com a punt de partida dels guisats de peix, o
fins i tot per a fer una sopa de peix, o bé arrossos.
El fumet no té
perquè ser sempre igual, però bàsicament i posarem caps i espines de lluç, cap
de rap, cap i espines de bruixa i/o bacallà fresc, i peix de roca (cintes,
moll, escórpora,...), però també algun cranc, galeres, caps de gambes,... Ho
anirem guardant al congelador quan vinguem de la peixateria, fins el dia de fer
el fumet.
No cal que hi
sigui tot. A més sempre li podem afegir el suc que deixen anar els musclos quan
s’obren al vapor.
Hi
afegirem una ceba tallada a quarts, pebrot verd, una patata, pastanaga,
tomàquet, dos
fulles de llorer, pebre negre en gra i un parell de bitxos
(cayena) sencers.
Tot plegat ho
deixarem coure un mínim de ¾ d’hora a una hora i mitja, escumant-lo quant es
formi una capa densa a la superfície, i ja tenim el fumet.
El podem guardar en
pots de vidre (sense acabar d’omplir), al congelador, fins el dia que el fem
servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada