Salpicó de Lluç.
Lluç
fresc. 150-200 gr per persona.
Gambes
pelades. (50 gr per persona)
ous
dusos (1/2 per persona)
pèsols
(30 gr per persona) opcional.
Salsa
maionesa o salsa cocktail.
Es pot arribar a
fer el plat amb lluç congelat, però s’haurà de descongelar a temperatura
ambient abans de començar la preparació. Igualment les gambes poden ser
congelades.
Posar
l’aigua a bullir amb una mica de sal, i posar-hi el lluç quan arrenqui el bull.
Si el lluç és a
filets (sense la espina central), o a rodanxes, la cocció serà d’uns cinc
minuts (màxim), si el lluç és sencer serà de vuit a deu minuts, depenent de la
mida.
Les gambes les
bullirem apart (poden ser cinc minuts al microones o deu al cassó), així com
els pèsols (mateix temps).
Un cop cuit el
peix ( ha de quedar “sencer”, per a que no es posi estellós), el netejarem de
pell i espines, esmicolant-lo després amb els dits, a trossos d’una polçada.
Muntarem el plat a
una font ampla, on hi posarem el peix, els ous, les gambes tallades a trossos,
o senceres si són petites, els pèsols i la salsa maionesa o salsa cocktail,
remenant-ho tot fins a obtenir una barreja homogènia. Ja es pot servir a taula.
Es pot acompanyar amb llimona per a esprémer a sobre, o fins i tot amb pebre
molt.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada