dissabte, 26 de juliol del 2014

SALPICÓ DE LLUÇ




Salpicó de Lluç.


            Lluç fresc. 150-200 gr per persona.
            Gambes pelades. (50 gr per persona)
            ous dusos (1/2 per persona)
            pèsols (30 gr per persona) opcional.
            Salsa maionesa o salsa cocktail.
           
Es pot arribar a fer el plat amb lluç congelat, però s’haurà de descongelar a temperatura ambient abans de començar la preparació. Igualment les gambes poden ser congelades.

            Posar l’aigua a bullir amb una mica de sal, i posar-hi el lluç quan arrenqui el bull.

Si el lluç és a filets (sense la espina central), o a rodanxes, la cocció serà d’uns cinc minuts (màxim), si el lluç és sencer serà de vuit a deu minuts, depenent de la mida.

Les gambes les bullirem apart (poden ser cinc minuts al microones o deu al cassó), així com els pèsols (mateix temps).

Un cop cuit el peix ( ha de quedar “sencer”, per a que no es posi estellós), el netejarem de pell i espines, esmicolant-lo després amb els dits, a trossos d’una polçada.

Muntarem el plat a una font ampla, on hi posarem el peix, els ous, les gambes tallades a trossos, o senceres si són petites, els pèsols i la salsa maionesa o salsa cocktail, remenant-ho tot fins a obtenir una barreja homogènia. Ja es pot servir a taula. 

Es pot acompanyar amb llimona per a esprémer a sobre, o fins i tot amb pebre molt.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada