dissabte, 26 de juliol del 2014

LLUÇ "A LA ROMANA"



              Lluç o rap a la romana.

             Peix tallat a rodanxes o a filets (150 gr per persona)
             llimona (1)
             ou batut (2)
             farina per arrebossar.
             sal (1 pessic)
             oli d’oliva (1/3 de la paella)

En una paella fonda hi afegim l’oli i el deixem a foc mitjà fins que s’escalfa (no ha de fumar), tindrem preparat un plat amb la farina i un altre amb l’ou (plat fondo o font fonda). 

El pessic de sal li tirarem a l’ou. els troços de peix també els tindrem en un plat, preparats per agafar-los amb les pinces o amb una forquilla de puntes amples entre les dents (que punxi bé), i els ruixarem amb una mica de llimona.

Primer enfarinarem el peix i a continuació el passarem per l’ou, una peça cada vegada, tomb i tomb, i podem repetir la operació amb l’ou un parell de vegades, d’aquí, amb un moviment ferm, assentarem l’ou que penja, sacsejant-lo cap avall lleugerament i posarem el peix a l’oli calent, amb la part de la pell cap a baix. 

L’oli ha de cobrir la peça. La cocció és ràpida (uns tres minuts), donem el tomb i el deixem una estona més (1 minut) i el traiem.



Aquesta preparació, es pot realitzar amb altres peixos “blancs”, com el bacallà fresc, o els filets de bruixa, llenguadina, “platija”, mero,... de vegades, el rap(si és fresc) queda millor només amb farina.



           S’acompanya amb una mica d’amanida d’enciam, escarola, canonges, pèsols,...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada