dissabte, 26 de juliol del 2014

POLLASTRE "A LA CHILIDRÓN"



            Pollastre a “la chilidrón”


Aquesta recepta, es gairebé la excusa del receptari; i tot bé d’un anunci de televisió en que se suposa que fan un pollastre al microones amb una “salsa” (a la chilindrón), dins una bossa de plàstic, tot en pocs minuts....????

Aquesta recepta “a la chilindrón”, tot i forana, ja havíem comentat què s’assemblava molt a una recepta de pollastre amb samfaina (quan parlàvem de sofregir).

Per a tres/quatre persones

Pollastre (un quilo a trossos) (1/2 pollastre)
Ceba (1 de grossa)
Tomàquets (3 o 4, o 150 gr de tomàquet triturat)
Pebrot verd (1 de gran)
Pebrot vermell (1)
Pebrots del piquillo asats (2)
Pebre vermell dolç molt (de fer xoriços) (1 cullerada de postres)
Vinagre (1/4 de got).
Vi blanc (1 got)
Oli d’oliva verge

Estarem uns tres quarts d’hora a la cuina,  però hem de saber que estarà més bo reposat, fins i tot d’un dia per l’altre.
Començarem fregint una mica el pollastre, fins que ens quedi enrossit (10 minuts), donant-li tombs de tan en quant. Reservarem en un plat apart.

En el mateix oli (5 o 6 cullerades), sofregirem les verdures, primer la ceba, tallada prima (picada amb el ganivet en daus petits) i seguidament els pebrots (verd i vermell) tallants en juliana (tres minuts més cinc minuts).

Afegirem el pollastre al sofregit, remenarem una mica, afegirem els pebrots del piquillo cuits, tallats prims, el pebre vermell dolç, i ja podem afegir el vi blanc i el vinagre. Posarem la tapa i deixarem fer xup-xup al conjunt durant vint minuts més.



             Ara hi afegirem el tomàquet, que necessitarà poca estona de cocció (uns cinc minuts)
 

Podem espessir la salsa afegint una cullerada de postres de farina dissolta en un cul de got d’aigua o de vi blanc, o un parell de rovells d’ou dur, abans o després d'afegir el tomàquet.

Un cop cuinat, el deixarem reposar a la mateixa cassola, amb la tapa posada, un mínim d’un parell d’hores més, per a què quedi la carn adobada en el guisat.



Aquesta recepta admet diferents viandes, com ara fer un “corder a la xilidron”, recepta que hi apareix a un receptari de la factoria Arzak.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada