dissabte, 26 de juliol del 2014

CLOÏSES EN SALSA VERDA



Cloïsses amb salsa verda

La recepta és molt senzilla, per  com a totes les receptes de cuina, hi apareixen variants, ja amb els ingredients. Hi ha qui li posa ceba, n’hi ha que no, qui li posa un raig de vi blanc, qui diu que el vi millor que sigui amontillat o de xerez.

            cloïsses grans gallegues (1/2 kg)
            oli (30 cl. 2 cullerades de sopa.)
            ceba (1/2 o una de petita)
            alls (4)
            julivert picat (1 cullerada de postres)
            vi blanc sec (1 cul de got)
            aigua (1/2 got)
            farina (1 cullerada de postres o mitja de sopa)

Posarem la paella al foc per a que s’escalfi (foc lent per a que no es cremi), hi afegim una mica d’oli  a la paella, sofregirem la ceba uns cinc minuts i afegim l’all i el julivert picants, i tot seguit les cloïsses. 

Primer les haurem tingut en aigua amb dos pessics de sal (de fet no cal, ja que ja estan depurades) una mitja hora, és important que descartem si alguna queda oberta abans de posar-la a la paella, doncs vol dir que és morta, i ens pot "atufar" el plat.

Pugem el foc i posem una tapadora ajustada (millor de vidre Pirex), amb la qual cosa, les cloïsses  s’obriran totes (en uns 5 minuts), deixant anar el més preuat del gust –el suc-.

Afegirem el raiget de vi, i en un got esmitjanat d’aigua i dissoldrem la cullerada de farina, que posarem a sobre les cloïsses fins que emulsioni amb l’oli (uns dos minuts).



                                 Ja ho tenim! Bon Profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada